Bezoek aan Erfgoedhuis ‘De Spikerhof’ is mogelijk op onderstaande data van 13:30 tot 16:00 uur:
Januari
Februari
zaterdag 04
zaterdag 18
Maart
zaterdag 04
zaterdag 18
April
zaterdag 01
zaterdag 15
zaterdag 29
Mei
zaterdag 13
zaterdag 27
Juni
zaterdag 10
zaterdag 24
Juli
zaterdag 08
Augustus
September
zaterdag 09
zaterdag 23
Oktober
zaterdag 07
zaterdag 21
November
zaterdag 04
zaterdag 18
December
zaterdag 02
zaterdag 16
Card image
13-05-2024
Het verhaal van Wapserveen

Luuk Vredeveld heeft veel tijd, liefde en aandacht aan het samenstellen van dit boek besteedt. Het boek is ontstaan uit een hobby die gericht was om zoveel mogelijk materiaal te verzamelen voor de door Luuk geïnitieerde Facebookpagina "Historie Wapserveen".

Vanaf nu kun je ook via onze vereniging het boek bestellen, maar let op, op = op!

Wil je dit boek ook hebben? Stuur dan even een email naar: secretariaat@hvheo.nl!
Let op: prijs is exclusief eventuele verzendkosten! Woon je in de buurt, dan kun je het boek bij ons ophalen óf we brengen het even langs (in overleg).

Card image
26-11-2023
Boerenveiling, zaterdag 20 april

Zaterdag 20 april 2024, boerenveiling. Terrein open vanaf 9.30 uur, veilig start op 10.30 uur. Alleen contante betaling. Locatie: De Veurdeale, Veendijk 2 te Havelte.

Te veilen objecten:

  • Kleinmeubelen
  • Curiosa
  • Gebruiksvoorwerpen
  • Serviesgoed
  • Kunst

Card image
13-02-2024
Beeldenbank online

We zijn verheugd te melden dat onze nieuwe beeldenbank nu online beschikbaar is. De beeldenbank bevat bijna 4000 foto’s van de voormalige gemeente Havelte, die een uniek inzicht geven in de rijke geschiedenis van onze regio.

U vindt de beeldenbank onder het menu-item 'collecties' in het navigatiemenu.

-->

Collecties

Beeldenbank Historische vereniging Havelte

De Historische Vereniging Havelte beschikt over een schat aan informatie over de geschiedenis van Havelte en omstreken. Veel van de informatie in onze collecties is in te zien op onze locatie 'De Spikerhof'. Wij zijn druk bezig om een deel van de collecties doorzoekbaar te maken op onze website, waardoor u gemakkelijk toegang heeft tot beschikbare informatie binnen onze vereniging. Verbind met het verleden van Havelte en duik in onze online archieven!

Onsen Spiker index

Het verenigingsblad Onsen Spiker verschijnt eens per kwartaal en staat elke keer weer vol met historische wetenswaardigheden en nieuws over de vereniging. U kunt de index gebruiken om eerder verschenen exemplaren te doorzoeken. Losse exemplaren zijn verkrijgbaar voor € 7,50 bij de vereniging.

  Onsen Spiker Index

Beeldenbank

In samenwerking met het Drents Archief heeft de Historische Vereniging Havelte een beeldenbank ingericht. Hier zijn bijna 4.000 foto's te vinden van de voormalig gemeente Havelte en zijn buurtschappen.

  Beeldenbank

Publicaties

Publicaties Historische vereniging Havelte
Tijdschriften
Boeken
Kalender

De Historische Vereniging Havelte geeft meerdere publicaties uit om de geschiedenis van de voormalige gemeente Havelte te bewaren en te delen, waaronder een kwartaalblad genaamd 'Onsen Spiker', diverse boeken over de geschiedenis van Havelte en een jaarlijkse nostalgische kalender met twaalf zorgvuldig geselecteerde foto's.